Groningen

9 edities lang stond Meerstad in het teken van het tweedaagse luchtballonnen- en waterspektakel: Ballon Fiësta Meerstad. Zowel vrijdag als zaterdag stegen er zo’n dertig luchtballonnen op.

Het ging hier niet alleen om traditionele luchtballonen, maar ook om diverse special shapes. Primeurs tijdens een editie was hond Rocky en stripfiguren Calimero en zijn vriendinnetje Priscilla. Daarnaast kwam ook de kip voor het eerst naar Meerstad. Deze ballon stijgt niet op maar je kunt er wel in rondlopen. De absolute eyecatcher van de negende editie was ‘De Motor’, die met een omvang van maar liefst 38 meter hoog en 44 meter breed de grootste ballon van Europa is.

Ook het aanvullende programma bood volop vertier, met diverse activiteiten en shows op en bij het Woldmeer. Beide avonden werden afgesloten met een ‘Night Glow’, waarbij de luchtballonnen als levensgrote lampionnen de omgeving verlichtte op de maat van de muziek.

Drie edities hebben wij bijgewoond en genoten van dit geweldige spektakel, zo lekker dicht bij huis. Helaas is het na 9 edities voorbij er komt geen ballonfiesta meer in Meerstad.

Bedankt organisatie !!!