About

Even Voorstellen …

Mijn naam is Rosalinda van Maurik-Voorschuur, ik ben geboren op 14 april 1971 te Rotterdam en woon sinds 2005 in Groningen (stad) inmiddels gehuwd met Fred. Momenteel ben ik werkzaam in de zorg, als woonassistent op een PG afdeling op locatie de Es van ZINN.

De passie voor fotografie is weer wakker geworden toen mijn man een Nikon D300 kocht en ik zijn oude Nikon D40 kreeg. Ik wilde ook wel van die mooie plaatjes schieten net als hem, alleen dan van de bloemetjes en al het andere kleine spul eromheen. Dus kocht ik van mijn eerste vakantiegeld een Nikkor Macro 105 mm.

Ik zei weer wakker geworden want van huis uit heb ik het eigenlijk ook wel meegekregen, mijn vader is namelijk ook al jaren lid van een fotoclub. Ik weet nog goed dat we zondagsavonds als opa en oma op bezoek kwamen, we altijd dat grote witte scherm en de diaprojector tevoorschijn haalde. We keken dan naar vakantiedia’s en/of foto’s. Gezellig was dat 🙂

Op een regelachtige dag heb ik wel eens mijn vaders camera gepakt en met de harmonica balg lens leuke foto’s gemaakt van mijn Barbies. Mijn vader was verrast en zei “je hebt talent”.

Vandaag de dag ben ik dus veel bezig met macro fotografie, ik probeer op een zo’n orgineel mogelijk manier de bloemetjes en beestje te fotograferen, standaard plaatjes zijn er al genoeg.

Ook fotobewerking programma’s zijn voor mij een leuke tijdsbesteding om net even die foto de finishing touch te geven. Voor bewerking maak ik gebruik van Photoshop en een Wacom Intuos Pro (02-02 2017)

Na 79317 clicks is de oude vertrouwde Nikon D40 ermee opgehouden. Heel wat mooie plaatjes zijn ermee geschoten, heel wat mooie herinneringen waarop we terug kijken en waar we nog dagelijks naar kunnen kijken, dankzij dit mooie digitale tijdperk.

Vanaf vandaag fotografeer ik dus met de Nikon D5000, nu op dit moment 40412 clicks en de teller bij de foto’s is voor mij begonnen op 2465.Ik hoop nog net zoveel jaren plezier te hebben met de D5000 als ik gehad heb met de D40.

De D5000 is inmiddels reservecamera geworden en maak ik nu gebruikt van een Nikon D300. Ook is het objectieven arsenaal inmiddels aangevuld met een groothoek, een telelens (150-500mm) een portretlens (50mm) en een zoomlens (18-300) voor het macro gebeuren heb ik ook een mooi flitssetjes gekregen van Meike.

Ik hoop dat jullie net zo zullen genieten van het foto’s bekijken op mijn website als ik heb gehad met het maken ervan.

Veel kijkplezier

Groetjes Roos

Foto’s zijn heel speciaal.

Dat weten we allemaal. 

Leuke dingen en soms wat drama 

leg je vast met je camera.

 Zodat elke gebeurtenis 

een blijvend aandenken is.