Groningen Stad

Gallerij Groningen stad toegevoegd, met daarin gelijk de gallerij “Monumentendag 2022”

In het weekend van 10 en 11 september is het weer tijd voor de jaarlijkse Open Monumentendag. Tijdens dit weekend openen maar liefst 65 monumenten in de gemeente Groningen gratis hun deuren voor publiek. Met het oog op het thema Duurzaamheid staan dit jaar panden centraal die op een duurzame manier beheerd of gerestaureerd zijn, zoals het Stadhuis op de Grote Markt, maar ook monumenten die voor een duurzaam doel gebruikt worden of werden, zoals de Langelandster poldermolen in Garmerwolde. Ook worden er tal van activiteiten georganiseerd die in het teken staan van duurzaamheid.

Wij hebben bezocht: het Provinciehuis, de drie gezusters, A-kerk, de Martinikerk, Rijksuniversiteit Groningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *